Enter your keyword

Femto Lasik en PRK

Technieken om uw ogen te laseren.

Voor bijziende ogen wordt het hoornvlies vlakker geslepen, voor verziende ogen krommer. Zo verandert de brekingssterkte van het hoornvlies, waardoor een scherp beeld op het netvlies kan gevormd worden. Een vooronderzoek bepaalt welke techniek het meest geschikt is voor uw afwijking.

De topografie meet de kwaliteit en dikte van het hoornvlies en brengt dit in kaart:
Topo1  Topo2

Het Zywave onderzoek meet alle aberraties in het oog en bepaalt welke software het beste gebruikt wordt om de afwijking te behandelen.

Zywave

Verschillende laserbehandelingen van het hoornvlies zijn: Femto LASIK – PRK
Met een laserbehandeling van het hoornvlies kan het grootste deel van de refractieafwijking gecorrigeerd worden:
– bijziende personen tot ongeveer -8 dioptrie
– verziende personen tot +3 dioptrie
– astigmatisme tot 5 dioptrie

Dit alles afhankelijk van de dikte van het hoornvlies en de grootte van de pupil.

Femto1

Femto LASIK
De allernieuwste femtosecond laser maakt eerst een ultradun hoornvliesflapje, dit door middel van infrarood lichtpulsen aan een snelheid van 1 quadriljoenste van een seconde. Het weefsel net onder het hoornvliesoppervlak wordt gesplitst met een nauwkeurigheid van 5 micron.
Na liften van het flapje wordt het hoornvlies bijgeslepen met de Excimer laser.
Deze ingreep is pijnloos en geeft een snelle recuperatie van het zicht.

flap1kopie
01

Epilasik
Bij deze techniek wordt enkel een oppervlakkig laagje (het epitheel) van het hoornvlies losgemaakt en opengeklapt. Daarna wordt de laserbehandeling uitgevoerd zoals bij LASIK. Een contactlens zorgt na de behandeling voor een bescherming van het epitheelflapje tot alles genezen is. Deze techniek geeft even mooie visuele resultaten maar vergt een langere genezingstijd. We passen hem vooral toe bij dunnere hoornvliezen.

Prk
Hierbij wordt het oppervlakkig laagje van het hoornvlies losgemaakt en weggenomen. Dit laagje geneest vanzelf weer terug na enkele dagen. Het geeft dezelfde resultaten als de overige behandelingen, maar is iets lastiger in de beginperiode.

Leesproblemen
Supracor: Femto / excimer behandeling
Patiënten vanaf 45 à 50 jaar hebben problemen om te accomoderen, d.w.z. hun eigen lens kan moeilijker boller en platter worden en het focussen dichtbij wordt moeilijk. Een leesbril lost deze problemen op.

Voor een beperkt aantal patiënten is het mogelijk het hoornvlies multifocaal te slijpen en zowel voor ver als dichtbij een gefocuseerd beeld de bekomen.
Een uitgebreid vooronderzoek bepaalt wat mogelijk is voor elke individuele patiënt.