Enter your keyword

Refractieve heelkunde

Afwijkingen welke kunnen verholpen worden door bril of contactlenzen.

Voor bijziende ogen wordt het hoornvlies vlakker geslepen, voor verziende ogen krommer. Zo verandert de brekingssterkte van het hoornvlies, waardoor een scherp beeld op het netvlies kan gevormd worden. Een vooronderzoek bepaalt welke techniek het meest geschikt is voor uw afwijking.

Een refractie afwijking is een afwijking welke kan verholpen worden door bril of contactlenzen. Refractieve chirurgie zal dus de nood aan bril of contactlenzen beperken of zelfs volledig wegwerken. Uiteraard komen niet alle refractie afwijkingen en niet alle patiënten in aanmerking voor deze chirurgie. Om te beginnen moet het oog volgroeid zijn en dus komen kinderen niet in aanmerking. Tevens moet het oog gezond zijn zodat heel wat oogafwijkingen (bvb glaucoom) een contra indicatie vormen.

Om een refractieafwijking chirurgisch te corrigeren moet men het lichtbrekend vermogen van het oog corrigeren.Het binnenkomend licht wordt vooral gebroken thv het hoornvlies en de lens. Dit zijn dan ook onze 2 aangrijpingspunten.

Zo hebben we verschillende technieken:
– Laserbehandeling van het hoornvlies: Femto Lasik en PRK
– Implanteerbare collameer lens: ICL
– Lensvervanging door middel van Femto Laser: FLACS

Op  deze site worden enkel de laserbehandelingen besproken. Voor meer info betreffende de bijkomende refractieve technieken kijkt u best op de website van de artsen van de laserkliniek.

In een bijziend oog komen de lichtstralen in focus voor het netvlies.

bijziendheid2

In een verziend oog achter het netvlies.

verziendheid2